BERICHTGEVING IN MEDIA OVER BESMETTINGEN IN KERKEN ONJUIST

photo-1583324113626-70df0f4deaab

Naar aanleiding van de berichten in de media dat 25 mensen besmet zouden zijn geraakt in kerken in Zuid Limburg heeft deken Honings contact opgenomen met de GGD. De media verdraaien de zaak, zo blijkt. Volgens de GGD Zuid Limburg hebben 25 mensen die positief zijn getest in de vragenlijst aangegeven dat ze óók in een kerk zijn geweest, maar net zo goed ook bij familie en in winkels. Volgens de GGD is hiermee helemaal niet aangetoond dat de kerken de bron zijn.Dank aan de parochievrijwilligers die zich ervoor inzetten dat de kerken tot de plekken behoren waar de maatregelen serieus worden genomen en mensen zich veilig kunnen voelen. Je kunt zeker in een kerk besmet raken maar het bericht dat er nu 25 mensen besmet zouden zijn geraakt, zet kerken in een verkeerd daglicht omdat het eenvoudigweg niet waar is.

KROEDWUSJ EN Maria Ten HemelopnemingOp zaterdag 15 augustus vieren we om 18.00 uur in de basiliek van Susteren en om 19.00 uur in de kerk van Mariaveld het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming. Met dit feest verbonden is de zegening van de Kroedwusj. Een boeket van kruiden van het veld.
Dat de kruiden uitgerekend met Maria Tenhemelopneming gezegend worden, komt doordat het een heel oud gebruik is om Maria aan te duiden met namen die ontleend zijn aan de plantenwereld en in haar een bloem te zien die de gezegende vrucht Jezus voortbracht. Bovendien is augustus de periode waarin deze kruiden bloeien.

Lees verder.....

RONDLEIDING IN BASILIEK EN SCHATKAMER SUSTEREN

In de maand augustus is de basiliek en de schatkamer van Susteren

op dinsdagmiddag en zaterdagmiddag

van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Om 14.00 uur , 15.00 uur en 16.00 uur worden

er in de basiliek en aansluitend in de schatkamer

rondleidingen verzorgd.

Gestart wordt vanuit de basiliek

V Lees verder.....

DE ALPHA CURSUS


Op 8, 15, 22, 29 september en 6, 13, 27 oktober en 3, 10, 17, 24 november wordt in Sittard een zogenaamde Alpha cursusgehouden


Wat is de Alpha Cursus?

Een Alpha Cursus is een goede manier om (opnieuw) vanaf de basis kennis te maken met Christus. Vrij met elkaar spreken in een ontspannend en vriendschappelijk sfeer. Een tijdje ga je op pad met andere mensen die je vanzelf beter leert kennen.Voor wie is de Alpha Cursus?

De Alpha Cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. 

Voor meer informatie:,

LINK


Lees verder.....

Paus Franciscus nodigt de Kerk uit om van 16 tot 24 mei de Week van Laudato si’ te vieren

Laudato-siLSW-English-300x98

Paus Franciscus heeft recent in een videoboodschap katholieke gemeenschappen over de hele wereld uitgenodigd om van 16 tot 24 mei 2020 Laudato si’-Week te vieren. Dit met het oog op de vijfde verjaardag van de encycliek Laudato si’ over de zorg voor de schepping als ons gemeenschappelijk huis.

Lees verder.....

Paus Franciscus vraagt om in de meimaand tot Maria te bidden

PausMaria

In een op zaterdag 25 april gedateerde brief herinnert paus Franciscus alle gelovigen eraan dat mei van oudsher Mariamaand is. Hij vraagt nadrukkelijk om de schoonheid van het rozenkransgebed thuis te herontdekken, vooral in deze tijd van beproeving. Hij voegt ook twee gebeden – een korte en een langere versie – eraan toe die hij speciaal schreef om de hulp van Maria in deze barre coronatijden af te smeken.


Lees verder.....

100 Jaar Harmonie St. Cecilia – Susteren

Door Cor Voorter
harmonie

Susteren – Vrijdag 1 mei 2020, was het honderd jaar geleden dat Harmonie St. Cecilia – Susteren werd opgericht. De muziekvereniging had dit eeuwfeest samen met de Susterense gemeenschap willen vieren met een aantal activiteiten in het jubileumjaar. Echter het coronavirus heeft letterlijk gezorgd dat de feestmuziek verstomde en zorgt op dit moment voor een daverende stilte.De gezondheid is echter belangrijker dan welk feest ook. Het besluit om geen jubileum te vieren past binnen de 1,5 meter maatschappij, waarin we momenteel leven.


Lees verder.....

BIJEENKOMST VOOR NABESTAANDEN

We mogen terugkijken op een mooie nabestaande bijeenkomst. Deze vond plaats op woensdagavond 19 februari. Alle nabestaanden van wie wij de contactgegevens hadden en van wie in het jaar 2019 een dierbare overleden is, waren voor deze avond uitgenodigd.
Graag willen wij ook met een zogenaamde “nabestaanden-groep” starten. Het doel hiervan is om mensen bijeen te brengen die hetzelfde hebben meegemaakt zodat ze hun ervaringen en gevoelens met elkaar kunnen delen. Lees verder.....

Pomposa in de basiliek van Susteren

Pomposa

Op zondag 2 februari is tijdens de Eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek in Susteren een bijzonder koor te gast. De zangeressen van dameskoor “Pomposa” onder leiding van Wilmy van der Helm. Een klein ensemble van drie sopranen, drie mezzo’s en drie alten, afkomstig uit de regio. Hun repertoire varieert van licht-klassiek, via luisterlied tot jazzy arrangementen.

Lees verder.....

Donderdag 7 november a.s.: Evacuatieconcert SusterenDoor Cor Voorter

Susteren – Donderdag 7 november a.s. staat de Vereniging van Natuurvrienden stil bij de dag dat Susteren op de kop af 75 jaar geleden op last van de Duitse bezetter moest evacueren. In samenwerking met het Reünie Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) is een muzikaal passend en stijlvol programma samengesteld. Het Evacuatieconcert zal gegeven worden in deH. Amelbergabasiliek van Susteren en begint om 19.30 uur.

Lees verder.....