UA-52517073-1 nieuws | RK SUSTEREN

Nieuws

Cluster-Kerk-Wereld

BEDEVAART KEVELAER

gnadenbild_kevelaer

Traditiegetrouw gaan wij zoals elk jaar weer op bedevaart naar Kevelaer en wel op dinsdag 25 september a.s. Behalve de parochies van ons dekenaat gaan ook enkele parochies van buiten ons dekenaat mee. De kosten voor deze bedevaart bedragen € 20 p.p. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 10 september a.s. en u kunt dat doen bij:Parochie H. Amelberga / Mariaveld, Susteren: mevr. T.Oosterbaan, tel. 4491700 Parochie H. Stefanus, Dieteren: mevr. M. Verheggen, tel. 4492901 Parochie H. Jacobus de Meerdere, Roosteren: mevr. E. Jennen, tel. 4495096Parochie H. Johannes de Doper, Nieuwstadt: mevr. Marjo van Helvert, tel. 4854140

Lees verder.....

Princenhage’s Mannen koor zingt op 15 september in basiliekAfbeelding1

Op 15 september luistert het Princenhage's mannenkoor uit Breda om 18.00 uur de Heilige mis op in de Heilige Amelberga basiliek te SusterenHet Princenhage's mannenkoor heeft een rijke geschiedenis. Opgericht in 1911 weet het koor al meer dan 107 jaar in Breda, maar ook in de wijde omgeving daarvan, muziekliefhebbers te boeien en zangers aan te trekken. Van een kleine zangvereniging, uit de toenmalige gemeente Princenhage, is het mannenkoor uitgegroeid tot een regiokoor In 2011 werd aan het koor de Koninklijke erepenning uitgereikt.

Lees verder.....

Blokfluitensemble luisert Heilige Mis op


blokfuiters

Op zondag 1 juli, de eerste zondag van de maand is er in de H. Amelbergabasiliek in Susteren een Eucharistieviering die opgeluisterd wordt door een gastensemble. Er wordt gemusiceerd door het blokfluitensemble “Nota bene” afkomstig uit Heerlen. Het staat onder leiding van Mathieu Vermeulen, oud-docent van de Muziekschool in Heerlen.

Lees verder.....

Renovatie H. Amelbergabasiliek Susteren

miep

Door Cor Voorter


De renovatie van de basiliek in Susteren is in volle gang en daarom staan de tweelingtorens al geruime tijd in de steigers. Geen fraai gezicht voor de eeuwenoude kerk, maar helaas noodzakelijk om het uitkappen en vernieuwen van de voegen en aangetaste tufsteen (soort mergelsteen) te vervangen. Ook de haan en de wereldbol op de torens worden opnieuw verguld en het uurwerk en de wijzerplaat zullen worden vernieuwd. Als klap op de vuurpijl zullen de leien op de beide torens in zijn geheel worden vervangen.Als alles volgens planning verloopt zal de renovatie medio oktober a.s. voltooid zijn. Een ingrijpende renovatie, met als doel dat deze unieke basiliek er weer voor langere tijd tegen zal kunnen.

Lees verder.....

Kerkelijke vieringen en herdenkingskaars 100 Jaar Parochie Mariaveld – Susteren

Pasted Graphic
Door Cor Voorter

Herdenkingskaars
Het Parochiecomité Mariaveld heeft in samenspraak met een werkgroep die de feestelijkheden het komende jaar zal organiseren, om als eerste aanzet in het kader van dit kerkelijk jubileum een herdenkingskaars te laten maken, die voor alle parochianen en andere belangstellenden te koop is. De kosten van deze kaars bedragen € 19,95 en kan vanaf volgende week besteld worden tijdens de openingstijden van het parochiekantoor in Mariaveld. Door het kopen van deze kaars haalt u een bijzonder aandenken aan ‘100 Jaar Parochie Mariaveld’ in huis en steunt u de 100-jarige kerk parochie en kerk!

Lees verder.....

Zondag 4 maart: Gemengde zangvereniging Kempengalm in de H. Amelbergabasiliek.

koor Malheze

Zondag 4 maart aanstaande wordt de Eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek in Susteren muzikaal opgeluisterd door de gemengde zangvereniging “Kempengalm” uit het Brabantse Maarheeze. Het koor, dat al sinds 1982 wordt geleid door Bart Meijs uit Echt, voert de “Kleine Orgelsolomesse” uit van Joseph Haydn. Verder werken van onder andere Johann Sebastian Bach en van Franz Schubert.


Lees verder.....

Zondag 7 januari a.s. Oratoriumvereniging Sittard zingt in Basiliek Susteren

foto OVS 2014

Op zondag 7 januari a.s., de eerste zondag van de maand, zal de Sittardse Oratoriumvereniging als gastkoor om 11.00 uur de Eucharistieviering verzorgen in de H. Amelbergabasiliek van Susteren. Het koor staat onder leiding van Alice Hendriks.

Lees verder.....

Pauselijke onderscheiding voor Paul Wouters

Paul Woueters

Door Cor Voorter

Dieteren - Paul Wouters heeft zaterdag 9 december jl. uit handen van Deken Lauvenberg de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ ontvangen vanwege zijn verdiensten gedurende 25 jaar, zowel binnen de parochie van de Heilige Stephanus als ook binnen het Parochiecluster Susteren. Hij is penningmeester van het kerkbestuur en vervult dezelfde functie eveneens binnen het dekenaal bestuur van het dekenaat Susteren. Verder maakt hij deel uit van de Diocesane Financiële Commissie van het bisdom Roermond.

Lees verder.....

Zaterdag 16 december:“Samen voor de Voedselbank”

Net als afgelopen jaren vindt de actie Samen voor de voedselbank plaats bij de PLUS-supermarkt in Susteren en bij de Supermarkt Jan Linders in Pey-Echt. Tussen 09.00 en 12.30 uur in Susteren bij de PLUS-supermarkt en in de middag tussen 13.30 en 17.30 uur bij de Jan Linders-supermarkt te Pey-Echt. Het winkelend publiek wordt gevraagd om de actie te ondersteunen en om aan de hand van een vastgesteld boodschappenlijstje één product (meer mag natuurlijk altijd!) extra te kopen en na betaling van de boodschappen het extra product in te leveren bij de actievoerders. Het gaat om lang houdbare producten zoals pasta’s, rijst, blikken met groente, vlees of pastasaus, koffie en thee, pakken houdbare zuivel en vruchtendranken, broodbeleg zoals hagelslag, chocoladepasta, pindakaas, jam en stroop. Verder nog bak- en olijfolie.

WM1TDNAG8ZDWRIA1