UA-52517073-1 nieuws | RK SUSTEREN

Nieuws

Cluster-Kerk-Wereld

GEEN WEEKENDMISSEN TOT 31 MAART

Alle eucharistievieringen op zaterdagavond en zondagen in de parochiefederatie Susteren zijn tot 31 maart afgelast.
Ook de presentatievieringen voor communicanten gaan voorlopig niet door.
De door de weekse vieringen voor kleine groepen van gelovigen in de diverse parochies gaan wel door.
Op zondagochtend om 11.00 uur wordt vanuit Nieuwstadt via het Youtube kanaal: KTV CLUSTER SUSTEREN de H. Mis uitgezonden. Bij deze H. Mis zijn geen kerkgangers aanwezig. Lees verder.....

CONCERT IN BASILIEK op 29 MAART

Wanneer het coronavirus hen geen partte speelt,
zal op zondag 29 maart het Ensemble I Fartunelli o.l.v. Francien Meuwissen een concert geven in de basiliek van Susteren.
Op het programma staan werken van Spaanse en Portugese componisten uit de renaissance.
Thema van dit concert is “verdriet en hoop, schoonheid en troost”.
Zondag 29 maart in de H. Amelbergabasiliek van Susteren
Aanvang: 15.00 uur

FILMAVOND woensdag 25 maart 2020


Op woensdag 25 maart wordt in ’t Stift om 19.30 uur voor alle mensen een film getoond over een jongetje dat een zogenaamde “bijna dood ervaring” heeft gehad. Er is een flink aantal mensen dat hierover kan vertellen. Zo ook Colton Burpo, een 4-jarige jongen uit Nebraska en zoon van een dominee. Zijn vader Todd was erg onder de indruk en schreef er in 2010 het boek Heaven is for Real over, dat uitgegeven werd door The New York Times en een groot succes werd. Colton zet de wereld van Todd op z’n kop als hij beweert tijdens de operatie in de hemel te zijn geweest en Jezus heeft ontmoet. Todd weet niet wat hij ervan moet denken, want bestaat de hemel eigenlijk wel? Kom kijken naar dit waar gebeurde verhaal en oordeel zelf!

Wanneer:
Woensdag 25 maart om 19.30 uur
Waar:
’t Stift, Salvatorplein 2, Susteren
Kosten:
Vrije gave
Lees verder.....

BIJEENKOMST VOOR NABESTAANDEN

We mogen terugkijken op een mooie nabestaande bijeenkomst. Deze vond plaats op woensdagavond 19 februari. Alle nabestaanden van wie wij de contactgegevens hadden en van wie in het jaar 2019 een dierbare overleden is, waren voor deze avond uitgenodigd.
Graag willen wij ook met een zogenaamde “nabestaanden-groep” starten. Het doel hiervan is om mensen bijeen te brengen die hetzelfde hebben meegemaakt zodat ze hun ervaringen en gevoelens met elkaar kunnen delen. Lees verder.....

Pomposa in de basiliek van Susteren

Pomposa

Op zondag 2 februari is tijdens de Eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek in Susteren een bijzonder koor te gast. De zangeressen van dameskoor “Pomposa” onder leiding van Wilmy van der Helm. Een klein ensemble van drie sopranen, drie mezzo’s en drie alten, afkomstig uit de regio. Hun repertoire varieert van licht-klassiek, via luisterlied tot jazzy arrangementen.

Lees verder.....

Donderdag 7 november a.s.: Evacuatieconcert SusterenDoor Cor Voorter

Susteren – Donderdag 7 november a.s. staat de Vereniging van Natuurvrienden stil bij de dag dat Susteren op de kop af 75 jaar geleden op last van de Duitse bezetter moest evacueren. In samenwerking met het Reünie Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) is een muzikaal passend en stijlvol programma samengesteld. Het Evacuatieconcert zal gegeven worden in deH. Amelbergabasiliek van Susteren en begint om 19.30 uur.

Lees verder.....

Lichtprocessie Mariaveld-Susteren

Door Cor Voorter

bisschop

Mariaveld-Susteren – Tijdens het werkbezoek aan het dekenaat Susteren zal bisschop Harrie Smeets op zaterdag 19 oktober a.s. meelopen tijdens de jaarlijkse Lichtprocessie in Mariaveld.De Lichtprocessie mag zich verheugen op een toenemende belangstelling en ook dit jaar hebben diverse broederschappen/gilden toegezegd om af te reizen naar Susteren.Het Maria Jesse Gilde uit Delft, het Heilig Hout uit Dordrecht, de Broederschap Zoete Lieve Vrouwe Den Bosch, broederschap en dragersgilde uit Weert en de Broederschap Zwarte Kruis uit Maastricht hebben inmiddels hun toezegging bevestigd. Natuurlijk zal de Mariabroederschap van Mariaveld-Susteren zelf ook meegaan in de processie.Lees verder.....

Kerkconcert Harmonie St. Cecilia – Susteren

Susteren – Zaterdag 26 oktober a.s. zal de harmonie St. Cecilia, samen met de Schola van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor Suestra muzikaal de H. Mis van 18.00 uur opluisteren in de basiliek van Susteren. De Schola staat onder leiding van Hans Timmermans, terwijl het harmonie-orkest gedirigeerd wordt door Theo Schreurs. Tijdens de viering zullen harmonie en koor elkaar muzikaal afwisselen.


Lees verder.....

De geheimen van de basiliek en schatkamer in Susteren


Kruis basiliek Susteren

Susteren – Zondag 11 augustus a.. openen de basiliek en schatkamer de deuren voor publiek. Onder leiding van de stadsgidsen kunnen belangstellender kennis maken met de geschiedenis van de kerk en de bijzondere kerkschatten in de de schatkamer.

Lees verder.....

Orgelmis in de H. Amelbergabasiliek

Ad Gijzels

Zondag 4 augustus is er om 11.00 uur een Eucharistieviering in de basiliek in Susteren. Traditiegetrouw worden de gezangen op de eerste zondag van de maand muzikaal ingevuld door gastkoren, zangsolisten en instrumentalisten. Deze keer vervult Ad Gijzels deze rol aan het monumentale orgel.

Lees verder.....
WM1TDNAG8ZDWRIA1