UA-52517073-1 nieuws | RK SUSTEREN

Nieuws

Cluster-Kerk-Wereld

Fluitsoliste in H. Amelbergabasiliek

lotte van Straaten

Zondag 6 januari, de eerste zondag van de maand, maar ook van het nieuwe jaar wordt de Eucharistieviering in de H.Amelbergabasiliek in Susteren muzikaal opgeluisterd door een fluitiste. Solist is Lotte van Straaten, fluitiste van harmonie St. Cecilia uit Susteren.

Lees verder.....

Gebedsbeweging “Oremus”

Een spiritueel initiatief voor de innerlijke vernieuwing van de Kerk

Pasted Graphic 1

-SUSTEREN- De priesters van het dekenaat Susteren komen een keer per maand samen voor een uur van gebed voor de innerlijke vernieuwing van de Kerk.De gebedsbijeenkomsten zijn gepland telkens op de laatste zondag van de maand om 15.00 uur.  

Lees verder.....

Rozenkransgebed voor vrede vanuit Susteren

Pasted Graphic

Het landelijke initiatief ‘Verenigd in gebed voor vrede’ doet op zaterdag 8 december Susteren aan. Die avond is de kerk van Mariaveld de centrale plek waar de rozenkrans wordt gebeden. De afgelopen maanden is dit steeds in een ander bisdom gebeurd.


Lees verder.....

St. Maartenvieringen Mariaveld, Susteren, Nieuwstadt & Roosteren


St. Maarten


Door Cor Voorter

Mariaveld/Susteren-Nieuwstadt-Roosteren – Voorafgaande aan de opening van het carnavalsseizoen is het in veel kleine Limburgse dorpen nog steeds traditie om Sint Maarten te vieren. In Mariaveld-Susteren trekken al sinds jaar en dat veel kinderen in de vroege avonduren met hun lampion door de straten en ontmoeten onderweg St. Maarten te paard, die ze vervolgens vergezellen om gezamenlijk het inmiddels traditionele vreugdevuur te ontsteken. Ook Nieuwstadt kent inmiddels de traditie van de jaarlijkse lampionnenoptocht met als afsluiting het Sint Maartensvuur.

Lees verder.....

Video over Fancy fair Mariaveld

Dhr. Ton Vranken heeft een videofilm gemaakt over de fancy fair bij gelegenheid van het 100 jarig bestaansfeest van de parochie Mariaveld.Deze video kunt u via deze LINK (klik) bekijken.

Herdenking eerste wereldoorlog Concert door Schola Maastricht

foto_schola_2018-01

Op zaterdag 10 november aanstaande geeft Schola Maastricht om 20.30 uur een concert in de H. Amelberga-basiliek. Dit concert staat in het teken van de herdenking van de eerste wereldoorlog.

Lees verder.....

Veronique van der Meijden zingt in Susterense basiliek


Veronique van der Meijden

Susteren – Elke eerste zondag van de maand wordt de Eucharistieviering om 11.00 uur, muzikaal opgeluisterd door musici en koren van buiten Susteren. Zondag 4 november a.s. is de alt Veronique van der Meijden uit St. Joost te gast.


Lees verder.....

7 OKTOBER: DIERENZEGENING EN GEZINSMIS


 dierenzegening
Op zondag  7 oktober zijn in de kerk van Nieuwstadt om 11.00 uur alle huisdieren met hun baasjes van harte welkom.
In een gezinsmis vieren groot en klein het feest van de heilige Franciscus, die een grote dierenvriend was en liefhebber van Gods schepping. 
De viering van Werelddierendag  op 4 oktober en het feest van de heilige Franciscus horen bij elkaar. 
De kinderen  mogen dus een huisdier meenemen naar de kerk!
Lees verder.....

20 oktober:

Lichtprocessie Mariaveld 

Genadebeeld Mariaveld

Op zaterdag 20 oktober zijn alle gelovigen van het cluster Susteren uitgenodigd om deel te nemen aan de pontificale Hoogmis in de kerk van Mariaveld; Hoofdcelebrant is Mgr. R. G. L. M. Mutsaerts, de hulpbisschop van het bisdom Den Bosch. Aansluitend aan de Heilige Mis van 19.00 uur vindt de zogenaamde Lichtprocessie plaats met het Genadebeeld van O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, beschermvrouw van het Bisdom Roermond en patrones van de parochie van Mariaveld.

Lees verder.....

Zondag 7 oktober a.s. Jubileumconcert Gemengd Zangkoor Nieuwstadt

GZ St. Cecilia  Nieuwstadt
Op zondag 7 oktober a.s. verzorgt Gemengd Zangkoor St. Cecilia, bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan om 15.00 uur een Jubileumconcert in de parochiekerk van Nieuwstadt.

Lees verder.....
WM1TDNAG8ZDWRIA1