UA-52517073-1 nieuws | RK SUSTEREN

Nieuws

Cluster-Kerk-Wereld

Paus Franciscus nodigt de Kerk uit om van 16 tot 24 mei de Week van Laudato si’ te vieren

Laudato-siLSW-English-300x98

Paus Franciscus heeft recent in een videoboodschap katholieke gemeenschappen over de hele wereld uitgenodigd om van 16 tot 24 mei 2020 Laudato si’-Week te vieren. Dit met het oog op de vijfde verjaardag van de encycliek Laudato si’ over de zorg voor de schepping als ons gemeenschappelijk huis.

Lees verder.....

Paus Franciscus vraagt om in de meimaand tot Maria te bidden

PausMaria

In een op zaterdag 25 april gedateerde brief herinnert paus Franciscus alle gelovigen eraan dat mei van oudsher Mariamaand is. Hij vraagt nadrukkelijk om de schoonheid van het rozenkransgebed thuis te herontdekken, vooral in deze tijd van beproeving. Hij voegt ook twee gebeden – een korte en een langere versie – eraan toe die hij speciaal schreef om de hulp van Maria in deze barre coronatijden af te smeken.


Lees verder.....

100 Jaar Harmonie St. Cecilia – Susteren

Door Cor Voorter
harmonie

Susteren – Vrijdag 1 mei 2020, was het honderd jaar geleden dat Harmonie St. Cecilia – Susteren werd opgericht. De muziekvereniging had dit eeuwfeest samen met de Susterense gemeenschap willen vieren met een aantal activiteiten in het jubileumjaar. Echter het coronavirus heeft letterlijk gezorgd dat de feestmuziek verstomde en zorgt op dit moment voor een daverende stilte.De gezondheid is echter belangrijker dan welk feest ook. Het besluit om geen jubileum te vieren past binnen de 1,5 meter maatschappij, waarin we momenteel leven.


Lees verder.....

BIJEENKOMST VOOR NABESTAANDEN

We mogen terugkijken op een mooie nabestaande bijeenkomst. Deze vond plaats op woensdagavond 19 februari. Alle nabestaanden van wie wij de contactgegevens hadden en van wie in het jaar 2019 een dierbare overleden is, waren voor deze avond uitgenodigd.
Graag willen wij ook met een zogenaamde “nabestaanden-groep” starten. Het doel hiervan is om mensen bijeen te brengen die hetzelfde hebben meegemaakt zodat ze hun ervaringen en gevoelens met elkaar kunnen delen. Lees verder.....

Pomposa in de basiliek van Susteren

Pomposa

Op zondag 2 februari is tijdens de Eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek in Susteren een bijzonder koor te gast. De zangeressen van dameskoor “Pomposa” onder leiding van Wilmy van der Helm. Een klein ensemble van drie sopranen, drie mezzo’s en drie alten, afkomstig uit de regio. Hun repertoire varieert van licht-klassiek, via luisterlied tot jazzy arrangementen.

Lees verder.....

Donderdag 7 november a.s.: Evacuatieconcert SusterenDoor Cor Voorter

Susteren – Donderdag 7 november a.s. staat de Vereniging van Natuurvrienden stil bij de dag dat Susteren op de kop af 75 jaar geleden op last van de Duitse bezetter moest evacueren. In samenwerking met het Reünie Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) is een muzikaal passend en stijlvol programma samengesteld. Het Evacuatieconcert zal gegeven worden in deH. Amelbergabasiliek van Susteren en begint om 19.30 uur.

Lees verder.....

Lichtprocessie Mariaveld-Susteren

Door Cor Voorter

bisschop

Mariaveld-Susteren – Tijdens het werkbezoek aan het dekenaat Susteren zal bisschop Harrie Smeets op zaterdag 19 oktober a.s. meelopen tijdens de jaarlijkse Lichtprocessie in Mariaveld.De Lichtprocessie mag zich verheugen op een toenemende belangstelling en ook dit jaar hebben diverse broederschappen/gilden toegezegd om af te reizen naar Susteren.Het Maria Jesse Gilde uit Delft, het Heilig Hout uit Dordrecht, de Broederschap Zoete Lieve Vrouwe Den Bosch, broederschap en dragersgilde uit Weert en de Broederschap Zwarte Kruis uit Maastricht hebben inmiddels hun toezegging bevestigd. Natuurlijk zal de Mariabroederschap van Mariaveld-Susteren zelf ook meegaan in de processie.Lees verder.....

Kerkconcert Harmonie St. Cecilia – Susteren

Susteren – Zaterdag 26 oktober a.s. zal de harmonie St. Cecilia, samen met de Schola van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor Suestra muzikaal de H. Mis van 18.00 uur opluisteren in de basiliek van Susteren. De Schola staat onder leiding van Hans Timmermans, terwijl het harmonie-orkest gedirigeerd wordt door Theo Schreurs. Tijdens de viering zullen harmonie en koor elkaar muzikaal afwisselen.


Lees verder.....

De geheimen van de basiliek en schatkamer in Susteren


Kruis basiliek Susteren

Susteren – Zondag 11 augustus a.. openen de basiliek en schatkamer de deuren voor publiek. Onder leiding van de stadsgidsen kunnen belangstellender kennis maken met de geschiedenis van de kerk en de bijzondere kerkschatten in de de schatkamer.

Lees verder.....

Orgelmis in de H. Amelbergabasiliek

Ad Gijzels

Zondag 4 augustus is er om 11.00 uur een Eucharistieviering in de basiliek in Susteren. Traditiegetrouw worden de gezangen op de eerste zondag van de maand muzikaal ingevuld door gastkoren, zangsolisten en instrumentalisten. Deze keer vervult Ad Gijzels deze rol aan het monumentale orgel.

Lees verder.....
WM1TDNAG8ZDWRIA1