UA-52517073-1 Archives for 2018 | nieuws | RK SUSTEREN

Nieuws

Cluster-Kerk-Wereld

2018

Gebedsbeweging “Oremus”

Een spiritueel initiatief voor de innerlijke vernieuwing van de Kerk

Pasted Graphic 1

-SUSTEREN- De priesters van het dekenaat Susteren komen een keer per maand samen voor een uur van gebed voor de innerlijke vernieuwing van de Kerk.De gebedsbijeenkomsten zijn gepland telkens op de laatste zondag van de maand om 15.00 uur.  

Lees verder.....

Rozenkransgebed voor vrede vanuit Susteren

Pasted Graphic

Het landelijke initiatief ‘Verenigd in gebed voor vrede’ doet op zaterdag 8 december Susteren aan. Die avond is de kerk van Mariaveld de centrale plek waar de rozenkrans wordt gebeden. De afgelopen maanden is dit steeds in een ander bisdom gebeurd.


Lees verder.....

St. Maartenvieringen Mariaveld, Susteren, Nieuwstadt & Roosteren


St. Maarten


Door Cor Voorter

Mariaveld/Susteren-Nieuwstadt-Roosteren – Voorafgaande aan de opening van het carnavalsseizoen is het in veel kleine Limburgse dorpen nog steeds traditie om Sint Maarten te vieren. In Mariaveld-Susteren trekken al sinds jaar en dat veel kinderen in de vroege avonduren met hun lampion door de straten en ontmoeten onderweg St. Maarten te paard, die ze vervolgens vergezellen om gezamenlijk het inmiddels traditionele vreugdevuur te ontsteken. Ook Nieuwstadt kent inmiddels de traditie van de jaarlijkse lampionnenoptocht met als afsluiting het Sint Maartensvuur.

Lees verder.....

Video over Fancy fair Mariaveld

Dhr. Ton Vranken heeft een videofilm gemaakt over de fancy fair bij gelegenheid van het 100 jarig bestaansfeest van de parochie Mariaveld.Deze video kunt u via deze LINK (klik) bekijken.

Herdenking eerste wereldoorlog Concert door Schola Maastricht

foto_schola_2018-01

Op zaterdag 10 november aanstaande geeft Schola Maastricht om 20.30 uur een concert in de H. Amelberga-basiliek. Dit concert staat in het teken van de herdenking van de eerste wereldoorlog.

Lees verder.....

Veronique van der Meijden zingt in Susterense basiliek


Veronique van der Meijden

Susteren – Elke eerste zondag van de maand wordt de Eucharistieviering om 11.00 uur, muzikaal opgeluisterd door musici en koren van buiten Susteren. Zondag 4 november a.s. is de alt Veronique van der Meijden uit St. Joost te gast.


Lees verder.....

7 OKTOBER: DIERENZEGENING EN GEZINSMIS


 dierenzegening
Op zondag  7 oktober zijn in de kerk van Nieuwstadt om 11.00 uur alle huisdieren met hun baasjes van harte welkom.
In een gezinsmis vieren groot en klein het feest van de heilige Franciscus, die een grote dierenvriend was en liefhebber van Gods schepping. 
De viering van Werelddierendag  op 4 oktober en het feest van de heilige Franciscus horen bij elkaar. 
De kinderen  mogen dus een huisdier meenemen naar de kerk!
Lees verder.....

20 oktober:

Lichtprocessie Mariaveld 

Genadebeeld Mariaveld

Op zaterdag 20 oktober zijn alle gelovigen van het cluster Susteren uitgenodigd om deel te nemen aan de pontificale Hoogmis in de kerk van Mariaveld; Hoofdcelebrant is Mgr. R. G. L. M. Mutsaerts, de hulpbisschop van het bisdom Den Bosch. Aansluitend aan de Heilige Mis van 19.00 uur vindt de zogenaamde Lichtprocessie plaats met het Genadebeeld van O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, beschermvrouw van het Bisdom Roermond en patrones van de parochie van Mariaveld.

Lees verder.....

Zondag 7 oktober a.s. Jubileumconcert Gemengd Zangkoor Nieuwstadt

GZ St. Cecilia  Nieuwstadt
Op zondag 7 oktober a.s. verzorgt Gemengd Zangkoor St. Cecilia, bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan om 15.00 uur een Jubileumconcert in de parochiekerk van Nieuwstadt.

Lees verder.....

Princenhage’s Mannen koor zingt op 15 september in basiliekAfbeelding1

Op 15 september luistert het Princenhage's mannenkoor uit Breda om 18.00 uur de Heilige mis op in de Heilige Amelberga basiliek te SusterenHet Princenhage's mannenkoor heeft een rijke geschiedenis. Opgericht in 1911 weet het koor al meer dan 107 jaar in Breda, maar ook in de wijde omgeving daarvan, muziekliefhebbers te boeien en zangers aan te trekken. Van een kleine zangvereniging, uit de toenmalige gemeente Princenhage, is het mannenkoor uitgegroeid tot een regiokoor In 2011 werd aan het koor de Koninklijke erepenning uitgereikt.

Lees verder.....

Zondag 12 augustus a.s. Rondleiding Basiliek & Schatkamer Susteren


Amelbergabasiliek  Susteren 01

Susteren – Zondag 12 augustus a.s. zwaaien de deuren van de Basiliek en de schatkamer in Susteren weer open om belangstellenden, onder leiding van een stadsgids, kennis te laten maken met de geschiedenis van de kerk en de bijzondere kerkschatten in de schatkamer. Naast het beroemde Evangeliarium en de reliekschrijnen van de heiligen die nauw verbonden zijn met Susteren, is er meer te zien en te horen.Laat u door de gids meenemen in de historie van de basiliek: waarom staat de kerk juist op die plaats en wat hebben de H. Willibrordus en H. Amelberga te maken met de kerk en de geschiedenis van Susteren.Lees verder.....

Zondag 5 augustus a.s. Presentatie Parochiekroniek Mariaveld


Pasted Graphic

Door Cor Voorter

Susteren – Zondag 5 augustus zal aansluitend aan de Eucharistieviering van 09.30 uur de boekpresentatie plaatsvinden de Parochiekroniek 'Een eeuw Mariaveld' van de auteurs Evert Zits en Jean Dewaide. In de afgelopen maanden is door de beide auteurs het ontstaan van de parochie en de bouw van de kerk. Door de opkomst van de mijnen in Limburg en de de groei van het rangeerterrein in Susteren waren veel mensen nodig om alle werk aan te kunnen. Deze mensen en hun gezin hadden een woning nodig en zo groeide de wijk Mariaveld zoals wij deze heden te dage nog kennen.

Lees verder.....

100 JAAR KERK EN PAROCHIE MARIAVELD

Pasted Graphic

Zondag 26. augustus viert parochie Mariaveld het 100-jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een heuse Fancy Fair zoals deze in vroegere tijden werd gehouden op de speelplaats van de jongensschool, nu de Kompenie. Deze feestelijke dag begint met een mis in de kerk. Deze mis wordt muzikaal verzorgd door Sumadi. Daarna wordt er in de Marialaan, waar ook de festiviteiten worden gehouden, een brunch verzorgd. Aan deze brunch kunnen alle parochi anen en iedereen die de parochie een warm hart toedraagt, deelnemen. De kosten voor deze brunch bedragen 13,50 per persoon. Tijdens deze brunch zullen diverse optredens verzorgd worden Kaarten voor deze brunch zijn te verkrijgen bij slijterij Mary Lemmens, Reinoud van Gelderstraat en kapsalon Guido in de Vincentiuslaan te Susteren. Alsmede op het parochiekantoor van Maria veld, maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 046-4491777

Lees verder.....

BEDEVAART KEVELAER

gnadenbild_kevelaer

Traditiegetrouw gaan wij zoals elk jaar weer op bedevaart naar Kevelaer en wel op dinsdag 25 september a.s. Behalve de parochies van ons dekenaat gaan ook enkele parochies van buiten ons dekenaat mee. De kosten voor deze bedevaart bedragen € 20 p.p. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 10 september a.s. en u kunt dat doen bij:Parochie H. Amelberga / Mariaveld, Susteren: mevr. T.Oosterbaan, tel. 4491700 Parochie H. Stefanus, Dieteren: mevr. M. Verheggen, tel. 4492901 Parochie H. Jacobus de Meerdere, Roosteren: mevr. E. Jennen, tel. 4495096Parochie H. Johannes de Doper, Nieuwstadt: mevr. Marjo van Helvert, tel. 4854140

Lees verder.....

Blokfluitensemble luisert Heilige Mis op


blokfuiters

Op zondag 1 juli, de eerste zondag van de maand is er in de H. Amelbergabasiliek in Susteren een Eucharistieviering die opgeluisterd wordt door een gastensemble. Er wordt gemusiceerd door het blokfluitensemble “Nota bene” afkomstig uit Heerlen. Het staat onder leiding van Mathieu Vermeulen, oud-docent van de Muziekschool in Heerlen.

Lees verder.....

Renovatie H. Amelbergabasiliek Susteren

miep

Door Cor Voorter


De renovatie van de basiliek in Susteren is in volle gang en daarom staan de tweelingtorens al geruime tijd in de steigers. Geen fraai gezicht voor de eeuwenoude kerk, maar helaas noodzakelijk om het uitkappen en vernieuwen van de voegen en aangetaste tufsteen (soort mergelsteen) te vervangen. Ook de haan en de wereldbol op de torens worden opnieuw verguld en het uurwerk en de wijzerplaat zullen worden vernieuwd. Als klap op de vuurpijl zullen de leien op de beide torens in zijn geheel worden vervangen.Als alles volgens planning verloopt zal de renovatie medio oktober a.s. voltooid zijn. Een ingrijpende renovatie, met als doel dat deze unieke basiliek er weer voor langere tijd tegen zal kunnen.

Lees verder.....

Kerkelijke vieringen en herdenkingskaars 100 Jaar Parochie Mariaveld – Susteren

Pasted Graphic
Door Cor Voorter

Herdenkingskaars
Het Parochiecomité Mariaveld heeft in samenspraak met een werkgroep die de feestelijkheden het komende jaar zal organiseren, om als eerste aanzet in het kader van dit kerkelijk jubileum een herdenkingskaars te laten maken, die voor alle parochianen en andere belangstellenden te koop is. De kosten van deze kaars bedragen € 19,95 en kan vanaf volgende week besteld worden tijdens de openingstijden van het parochiekantoor in Mariaveld. Door het kopen van deze kaars haalt u een bijzonder aandenken aan ‘100 Jaar Parochie Mariaveld’ in huis en steunt u de 100-jarige kerk parochie en kerk!

Lees verder.....

Zondag 4 maart: Gemengde zangvereniging Kempengalm in de H. Amelbergabasiliek.

koor Malheze

Zondag 4 maart aanstaande wordt de Eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek in Susteren muzikaal opgeluisterd door de gemengde zangvereniging “Kempengalm” uit het Brabantse Maarheeze. Het koor, dat al sinds 1982 wordt geleid door Bart Meijs uit Echt, voert de “Kleine Orgelsolomesse” uit van Joseph Haydn. Verder werken van onder andere Johann Sebastian Bach en van Franz Schubert.


Lees verder.....

Zondag 7 januari a.s. Oratoriumvereniging Sittard zingt in Basiliek Susteren

foto OVS 2014

Op zondag 7 januari a.s., de eerste zondag van de maand, zal de Sittardse Oratoriumvereniging als gastkoor om 11.00 uur de Eucharistieviering verzorgen in de H. Amelbergabasiliek van Susteren. Het koor staat onder leiding van Alice Hendriks.

Lees verder.....
WM1TDNAG8ZDWRIA1