UA-52517073-1 Archives for 2019 | nieuws | RK SUSTEREN

Nieuws

Cluster-Kerk-Wereld

2019

Donderdag 7 november a.s.: Evacuatieconcert SusterenDoor Cor Voorter

Susteren – Donderdag 7 november a.s. staat de Vereniging van Natuurvrienden stil bij de dag dat Susteren op de kop af 75 jaar geleden op last van de Duitse bezetter moest evacueren. In samenwerking met het Reünie Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) is een muzikaal passend en stijlvol programma samengesteld. Het Evacuatieconcert zal gegeven worden in deH. Amelbergabasiliek van Susteren en begint om 19.30 uur.

Lees verder.....

Lichtprocessie Mariaveld-Susteren

Door Cor Voorter

bisschop

Mariaveld-Susteren – Tijdens het werkbezoek aan het dekenaat Susteren zal bisschop Harrie Smeets op zaterdag 19 oktober a.s. meelopen tijdens de jaarlijkse Lichtprocessie in Mariaveld.De Lichtprocessie mag zich verheugen op een toenemende belangstelling en ook dit jaar hebben diverse broederschappen/gilden toegezegd om af te reizen naar Susteren.Het Maria Jesse Gilde uit Delft, het Heilig Hout uit Dordrecht, de Broederschap Zoete Lieve Vrouwe Den Bosch, broederschap en dragersgilde uit Weert en de Broederschap Zwarte Kruis uit Maastricht hebben inmiddels hun toezegging bevestigd. Natuurlijk zal de Mariabroederschap van Mariaveld-Susteren zelf ook meegaan in de processie.Lees verder.....

Kerkconcert Harmonie St. Cecilia – Susteren

Susteren – Zaterdag 26 oktober a.s. zal de harmonie St. Cecilia, samen met de Schola van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor Suestra muzikaal de H. Mis van 18.00 uur opluisteren in de basiliek van Susteren. De Schola staat onder leiding van Hans Timmermans, terwijl het harmonie-orkest gedirigeerd wordt door Theo Schreurs. Tijdens de viering zullen harmonie en koor elkaar muzikaal afwisselen.


Lees verder.....

De geheimen van de basiliek en schatkamer in Susteren


Kruis basiliek Susteren

Susteren – Zondag 11 augustus a.. openen de basiliek en schatkamer de deuren voor publiek. Onder leiding van de stadsgidsen kunnen belangstellender kennis maken met de geschiedenis van de kerk en de bijzondere kerkschatten in de de schatkamer.

Lees verder.....

Orgelmis in de H. Amelbergabasiliek

Ad Gijzels

Zondag 4 augustus is er om 11.00 uur een Eucharistieviering in de basiliek in Susteren. Traditiegetrouw worden de gezangen op de eerste zondag van de maand muzikaal ingevuld door gastkoren, zangsolisten en instrumentalisten. Deze keer vervult Ad Gijzels deze rol aan het monumentale orgel.

Lees verder.....

Kanon Susteren krijgt grote opknapbeurt

kanon

Door Cor VoorterSusteren – Vanaf 10 juli a.s. tot medio januari 2020 krijgt het kanon van Susteren een grote opknapbeurt. Door de jaren heen is het kanon aangetast door weersinvloeden, zoals roest. De gemeente Echt-Susteren heeft een werkgroep samengesteld om het plan van onderhoud in goede banen te leiden. Zo is er bij diverse instanties in binnen- en buitenland kennis en de benodigde expertise ingewonnen. Niet alleen een tijdrovende klus, maar zeker noodzakelijk om het kanon weer voor tientalen jaren te behouden.


Lees verder.....

9 juni Gounod Mis in Mariaveld


Op zondag 9 juni zal in de kerk van Mariaveld in Susteren de H. Mis van 9.30 uur worden opgeluisterd door de gezamenlijke koren Gemengd Kerkelijk ZangkoorSuestra en het Pfarrcäcilienchor-Höngen.Dirigent Hans Timmermans zal de Messe Brève Nr.7 van Charles Gounod worden uitgevoerd.Eenieder, die deze prachtige mis ooit gezongen heeft, wordt van harte uitgenodigdom mee te zingen. Laat deze unieke kans niet voorbijgaan, en meld je aan !! (Dhr. F.Slijpen, tel.: 046 4494730)

Even voorstellen: dirigent GKZ SüestraIk ben Hans Timmermans, sinds februari dirigent van Gemengd Kerkelijk Zangkoor Süestra. Ik ben geboren en getogen Sittardenaar, concertzanger, zangpedagoog en koordirigent. Als 6-jarig koorknaapje ben ik begonnen bij het St. Petruskoor in Sittard en doorontwikkeld via Studium Chorale en het Conservatorium Maastricht (als leerling van Mya Besselink) tot een jarenlange carrière als solist op grote podia in binnen- en buitenland. Ook stond ik aan de wieg van het Susterse kamerkoor “Exaudi” dat helaas niet meer bestaat.

Lees verder.....

2 juni :Blokfluitensemble in de Basiliek H. Amelbergabasiliek

blokfluitensemble Heerlen
blokfluitensemble Heerlen
blokfluitensemble Heerlen

Op zondag 2 juni, de eerste zondag van de maand is er in de H. Amelbergabasiliek in Susteren een Eucharistieviering die opgeluisterd wordt door een gastensemble. Er wordt gemusiceerd door het blokfluitensemble “Nota bene” afkomstig uit Heerlen.

Lees verder.....

Kinderkerk Parochiecluster Susteren Zaterdag 18 mei: Kinderzegening in Mariaveld

 
MariabeeldMariaveld
 
 

Zaterdagmiddag 18 mei a.s. wordt in de parochiekerk van Mariaveld-Susteren, een korte viering gehouden, waarbij de kinderen gezegend worden. De viering begint om 16.00 uur. 

Lees verder.....

Eerste zondag van de maand

7 april 2019

Annemarie Vergoosens
De eerste zondag van de maand, zondag 7 april,
start om 11.00 uur de eucharistieviering
in de H. Amelbergabasi­iek in Susteren.
Voor de muzikale opluistering is dan de mezzoso­praan Annemarie Vergoossen uit Echt te gast.
Lees verder.....

Palmpasenstokken maken 9 april 0m 15.30 uurezeltje

De parochies van Susteren, Mariaveld, Roosteren, Dieteren en Nieuwstadt organiseren gezamenlijk een paar (extra) gezinsvieringen per jaar onder de naam ‘Kinderkerk’. Zo ook met Palmpasen. Nu het weer alweer beter wordt, de lente voelbaar in de lucht, vieren we het feest van het nieuwe begin: Pasen! En de week ervoor Palmpasen. De gezinsviering voor ons hele cluster is dit keer in de Amelberga basiliek in Susteren op zaterdag 13 april om 18:00 uur en wordt muzikaal opgeluisterd door Jeugdkoor Suëstra.J

Lees verder.....

overlegwatercomiteindonesie

Vastenactie 2019:

“ Schoon water verandert alles”.

De parochies van het dekenaat Susteren willen dit jaar gaan collecteren voor de Watervoorzieningen in bergdorpen op het eiland Flores in Indonesië.

Vanwege slechte (of geen ) sanitaire voorzieningen worden er openbare toiletten gebouwd en voorzieningen aangelegd voor schoon drinkwater.


Lees verder.....

Zondag 10 maart: Concert “Vrede, aarde, licht”

10maart19
Door Cor Voorter

Susteren – “Vrede, aarde, licht is de titel van het 11-de muziekproject van Ensemble I Fortunelli en geeft zondag 10 maart om 20.00 uur een concert in de H. Amelbergabasiliek in Susteren.


Lees verder.....

Corde et animo in de basiliek van Susteren


koorjan19

Op zondag 3 februari aanstaande is het gemengd koor “Corde et animo” (met hart en ziel) te gast in de eucharistieviering in de H. Amelbergabasiliek in Susteren.

Lees verder.....

Fluitsoliste in H. Amelbergabasiliek

lotte van Straaten

Zondag 6 januari, de eerste zondag van de maand, maar ook van het nieuwe jaar wordt de Eucharistieviering in de H.Amelbergabasiliek in Susteren muzikaal opgeluisterd door een fluitiste. Solist is Lotte van Straaten, fluitiste van harmonie St. Cecilia uit Susteren.

Lees verder.....
WM1TDNAG8ZDWRIA1