UA-52517073-1 Communie | RK SUSTEREN

Eerste Heilige Communie

Samen de toekomst tegemoet


EERSTE
HEILIGE COMMUNIE

Het kind heeft even goed voedsel voor het goddelijk als voor het menselijk leven nodig.
Zodra een kind dit enigszins kan begrijpen wordt dit voedsel aangeboden.
Als gelovigen komen we samen rond het altaar van Jezus om door brood en woord één te blijven met Hem en met elkaar.
(Communie betekent letterlijk: één zijn met.)
Het spreekt vanzelf, dat de eerste communie alleen dan pas meer wordt dan een uiterlijk feest, als die eerste communie het begin is van regelmatige volgende communies.
Het voorbeeld van de ouders is hierin beslissend.
Dat een kind tot het volwassen is misschien lang niet altijd graag naar de kerk gaat, mag geen reden zijn het hierin vrij te laten.
In deze ontwikkelingsjaren moet het kind ook heel veel andere dingen doen, die het niet graag doet en die toch goed zijn.
 
Na een systematische voorbereiding op school of buiten de school, waarbij leerkrachten. catechsiste en parochiepriesters nauw samenwerken, worden de hiervoor in aanmerking komende kinderen van groep 4 in een feestelijke viering voor het eerst toegelaten tot de volledige deelname aan de Heilige Eucharistie. 

COMMUNIEDATA

Vanwege de bepalingen van de overheid i.v.m. de bestrijding van de verspreiding van het coronavirus zijn de vierigen rond de eerste Heilige Communie noodgedwongen verplaatst naar het schoolaar 20/21.

We moeten de verdere ontwikkeling afwachten. Er wordt aan gedacht om twee vieringen achter elkaar te laten plaatsvinden op één dag zodat voldoende kerkgangers aanwezig kunnen zijn.

MARIAVELD SUSTEREN 20 september 2020 om ? en ?

 NIEUWSTADT 27 september 2020 om ? en ?

SUSTEREN AMELBERGABASILIEK 4 oktober 2020 om ?
Stacks Image 5578WM1TDNAG8ZDWRIA1